DE_DARMEN.png       

 

80% VAN ONZE WEERSTAND WORDT BEPAALD IN DE DARMEN.

Onze immuniteit en weerstand tegen ziekten worden in de darmen opgebouwd. Een goede conditie en een goed darmmilieu zijn daarom essentieel voor het functioneren van de darm en bevordert een goede gezondheid.
In de dikke darm worden vitaminen van de B-groep en vitamine K geproduceerd. Ruim 90% van de serotonine productie, bekend als het goed-gevoel-hormoon, wordt aangemaakt en opgeslagen in de darmen.

Belangrijkste oorzaken voor een onbalans in onze darmen en darmflora is stress, onvolwaardige voeding en een onregelmatige levensstijl. Overmatig gebruik van suiker, alcohol, nicotine, medicijnen, snelle kant-en-klaar maaltijden, conserveringsmiddelen, kleur- en smaakstoffen en toxines waaraan we blootgesteld worden zoals vervuilde lucht, verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen etc. zorgen voor een overbelasting van het lichaam en een ophoping van afvalstoffen. Ons lichaam is helaas niet altijd meer in staat om de darmflora op peil te houden. Dit kan vele klachten tot gevolg hebben.

Colonhydrotherapie, ook wel hoge darmspoeling genoemd, is een zachte, veilige en effectieve methode waarbij het lichaam zich kan ontdoen van afvalstoffen en toxinen. Het wegnemen van overtollige en vastzittende massa in de dikke darm ervaren cliënten als het zich weer heerlijk schoon en opgelucht voelen.