Colonhydrotherapie reguleert de peristaltiek van de darm, onttrekt er de aanwezige gifstoffen en verwijdert op essentieel niveau verstorende invloeden. Daarbij is aanpassing van de dagelijkse voeding aan de natuurlijke behoefte van het lichaam een voorwaarde om gezond te blijven. Daarnaast worden in de darm emoties opgeslagen. Denk aan de vlinders in de buik bij verliefd zijn, de diarree bij examens of verstopping bij te gehaast zijn. Door het gebruik van de SlowFlo methode komt de darm in optimale conditie en zal een emotionele rust ontstaan.

In veel gevallen zijn zes tot acht behandelingen voldoende om het gewenste resultaat te bereiken. Bij langdurige ziekten is het echter mogelijk dat er meerdere behandelingen nodig zijn.
Na de behandeling ontstaat over het algemeen een opgelucht en schoon gevoel in de buik en voelt men zich goed. Door de behandeling worden afvalstoffen afgevoerd die tijdelijk kunnen zorgen voor vermoeidheid, beslagen tong, transpiratie en een prikkelbaarheid. Als de darmen schoner worden zullen deze klachten verdwijnen.

De behandeling zal niet alleen op de hoofdklacht uitwerking hebben maar zal tevens leiden tot een algemene verbetering van vitaliteit, veerkracht en doorbloeding van het lichaam.
Een darmspoeling is zeer motiverend om een gezonde levensstijl te starten of vol te houden. Eenmaal ervaren hoe het voelt om schoon te zijn (en hoeveelheid afvalstoffen gezien die het lichaam tijdens de behandeling heeft verlaten), maakt dat u uw lichaam schoon en gezond wilt houden.