BEHANDELING.jpg        

 

 

Voor de behandeling gaat de cliënt eerst naar het toilet om de blaas te legen. Daarna neemt de cliënt plaats op de behandeltafel. In zijligging wordt een canule ingebracht en de aanvoer- n afvoerslang aangesloten en gaat de cliënt op de rug liggen. Het onderlichaam wordt toegedekt en de behandeling kan beginnen.

In de praktijk wordt gewerkt met de SlowFlo methode. Dat betekent dat bij de behandeling rekening wordt gehouden met het zenuwstelsel. Het water wordt, op de persoon afgestemd, met een zeer lage druk, heel rustig de darm in gebracht. Hierdoor ontstaat rust in de darm en het lichaam. Daarnaast krijgt het water alle kans om zich goed tussen alle darmplooien te bewegen. Het gebruik van de SlowFlo methode zorgt niet alleen voor rust in de darm en het lichaam tijdens de behandeling, maar ook na de behandeling. De SlowFlo methode zorgt ook voor een maximale opname van het water door de dikke darm zodat het hele lichaam gereinigd wordt.
Bij een bepaalde vullingsdruk wordt de darm rustig geleegd en kan de inhoud losgelaten worden. Via de afvoerslag en het kijkglas verdwijnt de darminhoud in de riolering. Hierdoor is te zien wat het lichaam verlaat, dit kan verbazingwekkend veel zijn.

Speciale massagetechnieken bevorderen het losmaken van de aangekoekte ontlasting, lucht en slijmresten tussen de plooien. Het ondersteunt uitstromen van de darminhoud. De procedure van inlopen en wegstromen zal een aantal malen worden herhaald.

De behandeling duurt ongeveer drie kwartier. Daarna wordt de canule verwijderd. De cliënt komt overeind en gaat naar het toilet om resterend water en afvalstoffen kwijt te raken.

Van de cliënt wordt alleen gevraagd dat hij of zij zich op de gebeurtenissen concentreert en zich ontspant. Meer is niet nodig. Tijdens de behandeling is er constant iemand aanwezig en kan de cliënt zijn of haar ondervindingen van moment tot moment bespreken.